Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Krachtig & Intens

Weingut Otto Görgen, Spätburgunder 2016

Een krachtige rode wijn, die tien maanden op hout gerijpt heeft. Deels op Franse eikenhouten vaten, deels op grote houten vaten. De wijn is gemaakt van de Spätburgunder, beter bekend als de Pinot Noir. De wijngaarden hebben een leem/lössbodem, dit zorgt voor een wijn met een volle kleur.
Wijnhuis Otto Görgen maakt sinds 1701 wijnen van de wijngaarden langs de hellingen van de Moezel in Duitsland. Het wijngoed is 12 hectare groot en gelegen in de Cochemer Krampen (tussen Cochem en Zell). Het wijnhuis wordt beheerd door wijnbouwtechnicus Matthias Görgen (achtste generatie) en zijn ouders. Het doel van wijnhuis Otto Görgen is het produceren van wijnen die de schoonheid en diversiteit van de natuur weerspiegelen. Omdat dit kan alleen gebeuren in een goede ecologische omgeving, hechten ze veel waarde aan milieuvriendelijke landbouw.

Vooral de wijnen die komen van de steile hellingen langs de Moezel, genieten grote bekendheid. Dit komt onder andere, doordat de bodem grotendeels bestaat uit grijze leisteen, die de overdag opgevangen zonnewarmte vasthoudt en deze tijdens de koele nachten afgeeft aan de wijnstokken. Dit zorgt ervoor dat de grond niet snel uitdroogt en de druiven beter kunnen rijpen. Mineralen uit deze bodem zijn duidelijk herkenbaar in de wijnen.
Op 80% van de wijngaarden zijn witte druiven aangeplant, met name de Rieslingdruif. Geen enkele andere druif produceert zoveel verschillende wijnen, van droge tafelwijn tot edelzoete Beerenauslese. Naast de Riesling zijn ook de Grauburgunder (Pinot Gris), Muller-Thurgau en Kerner aangeplant. De overige 20% zijn blauwe druiven: Spätburgunder (Pinot Noir), Pinot Meunier en de Dornfelder.


Land: Duitsland
Streek: Moezel
Druivensoort: Spätburgunder ( Pinot Noir )
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 14-16 ºC
Wijn/spijs suggesties: Lichte vleesgerechten.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 12,95

Spätburgunder