Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 

Focaccia met rozemarijn

 

Focaccia met rozemarijn
Ingrediënten:
• 3 takjes rozemarijn
• 300 gr tarwebloem
• 7 gr gedroogde gist (zakje)
• 1 tl fijn zout
• 175 ml lauw water
• 2 tl grof zeezout gemalen
• Olijfolie extra vierge (evt. rozemarijnolie)

Extra benodigdheden:
• Ook lekker met gedroogde tomaatjes of olijven door het deeg.

Voorbereiding:
• Verwarm de oven voor op 200º.

Bereiding:
Meng in een kom de bloem, gist, het water en het fijne zout. Snijd twee takjes rozemarijn fijn. Kneed dit tot een soepel deeg in ongeveer 10 minuten op een met bloem bestoven werkblad. Laat de deegbal in een kom met een natte theedoek erover ongeveer een uur rijzen. Bekleed en bakplaat met bakpapier en meng de rozemarijn door het deeg. Rol het deeg uit op het bakpapier tot een vierkant. Druk met je vinger ‘putjes’ in het deeg. Leg de natte theedoek erover en laat ongeveer 15 minuten rusten. Bestrijk het deeg rijkelijk met olijfolie, leg er plukjes rozemarijn op en maal er grof zeezout overheen naar smaak. Evt. kun je er ook een beetje peper overheen malen. Bak de focaccia in de oven in ongeveer 20-25 minuten tot hij goudbruin is. Laat het brood op een rooster afkoelen. Hij is het lekkerste als je hem dezelfde dag opeet.

Wijnsuggestie: