Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Vol & Rond
NUMMER 4
MIBU Top 5!

Vicente Gandia, Bo, 100% Bobal 2015

Dit is een moderne, elegante wijn met een intense kleur van kersen. In de neus presenteert zich een scala van wilde vruchten, in de mond een perfecte mix van vers fruit en getoaste noten. Soepel, gebalanceerd met een karaktervolle afdronk.
Het wijnbedrijf van de familie Gandia heeft een historie van meer dan 125 jaar. De oorsprong en het grootste gedeelte van de geproduceerde wijnen zijn afkomstig uit regio nabij de stad Valencia. Met veel passie en doorzettingsvermogen is de familie erin geslaagd om hun bedrijf de grootste en mooiste van de regio te maken. Inmiddels produceren zij in meerdere productiegebieden zeer karakteristieke wijnen. Als gevolg van al deze activiteiten hebben zij onlangs een plek in de top 100 van Europese wijnbedrijven bemachtigd. De Gandia Bo wordt voor 100% gemaakt van de Bobal druif, een unieke variant uit Valencia. De bobal druif is, qua aanplant na tempranillo en airen, de derde soort in grootte. Ter gelegenheid van het 125 jarige bestaan, werd de Bo voor het eerst gepresenteerd. Vele experimenten gingen er aan vooraf om tot deze unieke kwaliteitswijn te komen. Lage opbrengsten per hectare door zeer sterk terug te snoeien, oude wijngaarden en een grondige selectie van de geoogste druiven vormen de basis van deze wijn. Aanvullend werd gekozen voor een lagering op vat voor een periode van negen maanden. Het resultaat mag er zijn: een moderne, elegante wijn met een intense kleur van kersen. In de neus presenteert zich een scale van wilde vruchten, in de mond een perfecte mix van fruit en getoaste noten. Soepel, gebalanceerd en een karaktervolle afdronk.

Land: Spanje
Streek: Utiel Requena
Druivensoort: Bobal
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertemperatuur: 14-16 ºC
Wijn/spijs suggesties: Perfect te combineren me gegrilde vis of bij klassieke rijstgerechten zoals Paella, maar ook heerlijk bij rood vlees, tapas met vlees en kaas.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 8,25

Bo, 100% Bobal