Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 

Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas

voor 4 personen

 

Tagliata di manzo  met rucola en Parmezaanse kaas
Ingrediënten:
• grof zeezout en peper
• 1 stuk biefstuk of rib-eye (+/- 700 gram)
• 300 gram rucola
• 80 gram Parmezaanse kaas
• extra vergine olijfolie
• balsamico azijn

Bereiding:
Tagliata is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants. Het betekent eigenlijk niets mee dan "gesneden". Wat ermee bedoeld wordt is een in reepjes gesneden, geroosterd stuk rundvlees, meestal de "costata" (rib-eye), de lombo (lende) of de "fiorentina" (T-bone). Smeer het vlees in met olie. Verhit een grillpan of de BBQ tot hij heet (minimaal 150 graden) is. Verwarm de oven voor op 60 graden. Grill het vlees aan beide zijden: rare (1-2 minuten), 2-4 minuten (medium), 4-6 minuten (well done). Wanneer de biefstuk gebakken is, leg je hem 5 minuten in de voorverwarmde oven om het vlees te laten rusten. Snijd het vlees op een snijplank in plakjes (diagonaal) van ongeveer 1 centimeter. Was en droog de rucola. Besprenkel met olie en azijn. Leg het vlees op de rucola en rasp Parmezaanse kaas, zout en verse peper over het vlees.

Wijnsuggestie: