Couscous salade
Voor 6 personen
 
Ingrediënten:
• 300 gr couscous
• 450 ml water
• 1 blokje paddenstoelenbouillon
• ½ citroen
• 300 gr doperwten (diepvries)
• 1 puntpaprika
• 1 courgette
• 1 bakje kastanjechampignons
• 250 gr wortelen
• 3 bosuitjes, in ringetjes
• 1/2 bakje verse witte peterselie, (a 15 g), blaadjes fijngesneden
Extra benodigdheden:
• Fêtakaas
• Gegrilde kippenpoten
• Gebakken garnalen
• Merguez worstjes
Bereiding:
In kokend water het bouillonblokje oplossen. Couscous in ruime kom doen en de bouillon er overheen gieten, samen met het sap van 1/2 citroen. Couscous 5 minuten laten wellen, met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika, champignons, courgette, wortelen en aubergine schoonmaken en in stukjes snijden. Groente kort bakken (mag nog een beetje knapperig zijn). Peterselie en bosuitjes fijn snijden. Groente door de couscous mengen, peterselie en bosuitje mengen. Op smaak brengen met peper. Deze salade is heerlijk als basis. Je kunt er bij eten wat je zelf lekker vindt, ook lekker bij de BBQ.
Wijnsuggestie:
• 300 gr couscous
• 450 ml water
• 1 blokje paddenstoelenbouillon
• ½ citroen
• 300 gr doperwten (diepvries)
• 1 puntpaprika
• 1 courgette
• 1 bakje kastanjechampignons
• 250 gr wortelen
• 3 bosuitjes, in ringetjes
• 1/2 bakje verse witte peterselie, (a 15 g), blaadjes fijngesneden
Extra benodigdheden:
• Fêtakaas
• Gegrilde kippenpoten
• Gebakken garnalen
• Merguez worstjes
Bereiding:
In kokend water het bouillonblokje oplossen. Couscous in ruime kom doen en de bouillon er overheen gieten, samen met het sap van 1/2 citroen. Couscous 5 minuten laten wellen, met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Paprika, champignons, courgette, wortelen en aubergine schoonmaken en in stukjes snijden. Groente kort bakken (mag nog een beetje knapperig zijn). Peterselie en bosuitjes fijn snijden. Groente door de couscous mengen, peterselie en bosuitje mengen. Op smaak brengen met peper. Deze salade is heerlijk als basis. Je kunt er bij eten wat je zelf lekker vindt, ook lekker bij de BBQ.
Wijnsuggestie: