Aspergesalade
voor 4 personen
 
Ingrediënten:
• 750 gram asperges
• 200 gram kleine (snoep) tomaatjes of cherrytomaten
• 75 gram rucola of veldsla
• mespuntje zout
• 200 gr. gerookte kip in reepjes
• 3 lente uitjes
• 1 theelepel fijne mosterd
• 5 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels witte wijnazijn
• 2 eetlepels fijngesneden kruiden zoals dille, dragon of peterselie
• 2 hardgekookte eieren
Bereiding:
Schil de asperges, verwijder de uiteinden, snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden en snijd deze hierna in stukjes van ongeveer drie tot vier centimeter. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de asperges, het is de bedoeling dat ze beetgaar zijn). Neem de asperges uit de pan en laat deze hierna goed afkoelen. Was en halveer de tomaatjes en meng deze met de gewassen en uitgelekte rucola of veldsla door de salade. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringen en meng ze met de mosterd, de olie, de azijn en de fijn gesneden kruiden tot een dressing. Pel de eieren en hak deze grof. Meng de dressing door de salade, laat deze ongeveer een kwartiertje goed intrekken, schep hierna alles nogmaals goed om en bestrooi de aspergesalade met de gehakte, hardgekookte eieren en de kipreepjes.
Wijnsuggestie:
• 750 gram asperges
• 200 gram kleine (snoep) tomaatjes of cherrytomaten
• 75 gram rucola of veldsla
• mespuntje zout
• 200 gr. gerookte kip in reepjes
• 3 lente uitjes
• 1 theelepel fijne mosterd
• 5 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels witte wijnazijn
• 2 eetlepels fijngesneden kruiden zoals dille, dragon of peterselie
• 2 hardgekookte eieren
Bereiding:
Schil de asperges, verwijder de uiteinden, snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden en snijd deze hierna in stukjes van ongeveer drie tot vier centimeter. Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de asperges, het is de bedoeling dat ze beetgaar zijn). Neem de asperges uit de pan en laat deze hierna goed afkoelen. Was en halveer de tomaatjes en meng deze met de gewassen en uitgelekte rucola of veldsla door de salade. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringen en meng ze met de mosterd, de olie, de azijn en de fijn gesneden kruiden tot een dressing. Pel de eieren en hak deze grof. Meng de dressing door de salade, laat deze ongeveer een kwartiertje goed intrekken, schep hierna alles nogmaals goed om en bestrooi de aspergesalade met de gehakte, hardgekookte eieren en de kipreepjes.
Wijnsuggestie: