Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 

Eryngii

Ingrediënt voor 4 personen

 

Eryngii
Ingrediënten:
• 4 Eryngii
• 1/2 dl Créme fraiche
• 1 Ui
• 25 gram Roomboter
• 1 teentje Knoflook
• 2 el Notenolie
• 4 Lente-uitjes
• 30 gram Geraspte Parmezaanse kaas
• 1 dl Slagroom, ongezoet
• Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:
• Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Pel de ui en snipper ze fijn. Pel dan de knoflook en hak ze fijn. Was de lente-uitjes en snijd ze in schuine dunne plakjes. Halveer de Eryngii's en hol ze uit. De uitgeholde Eryngii bestrooien met zout en peper en de rest van de paddestoel in kleine stukjes snijden. Bak de uitgeholde paddestoel ca. 2 minuten om en om in de notenolie en boter. Haal de paddestoelen uit de pan en fruit de ui en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de lente-ui en stukjes paddestoelen toe. Blus af met de slagroom en créme fraiche en kook zachtjes in tot ragout dikte. Breng het op smaak met zout en peper. Vul de gebakken paddestoelen met dit mengsel en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Plaats de paddestoelen 5 minuten in de oven totdat er een goudbruin korstje ontstaat.

Wijnsuggestie: