Geroosterde witte vis met prei
voor 4 personen
 
Ingrediënten:
• 800 gram dunne preitjes
• 800 gram witvis, bij voorkeur met vel
• 1 grote citroen in 8 plakjes
• 4 takjes verse rozemarijn
• 8 plakjes bacon
Extra benodigdheden:
• een paar takjes verse tijm, rozemarijn en laurier (alleen de blaadjes)
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• olijfolie
• halve citroen
Voorbereiding:
• Verwarm de oven op 200 graden.
Bereiding:
Maak de marinade: stamp de tijm, rozemarijn en laurier met zout fijn in een vijzel tot het zout groen wordt. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met citroensap en peper. Kook de preitjes drie minuten in gezouten water. Laat ze in een vergiet uitlekken. Doe de vis, citroen, prei en rozemarijn in een kom. Giet de marinade erbij en hussel alles goed om. Leg de visfilets in een braadslede en schep de citroen, rozemarijn, preitjes en marinade uit de kom over de vis. Leg op elk stukje vis twee plakjes bacon. Bak het gerecht ongeveer 15 minuten gaar en in de oven. Bron: vrij naar een recept van Jamie Oliver uit "Thuis bij Jamie"
Wijnsuggestie:
• 800 gram dunne preitjes
• 800 gram witvis, bij voorkeur met vel
• 1 grote citroen in 8 plakjes
• 4 takjes verse rozemarijn
• 8 plakjes bacon
Extra benodigdheden:
• een paar takjes verse tijm, rozemarijn en laurier (alleen de blaadjes)
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• olijfolie
• halve citroen
Voorbereiding:
• Verwarm de oven op 200 graden.
Bereiding:
Maak de marinade: stamp de tijm, rozemarijn en laurier met zout fijn in een vijzel tot het zout groen wordt. Giet de olijfolie erbij en breng op smaak met citroensap en peper. Kook de preitjes drie minuten in gezouten water. Laat ze in een vergiet uitlekken. Doe de vis, citroen, prei en rozemarijn in een kom. Giet de marinade erbij en hussel alles goed om. Leg de visfilets in een braadslede en schep de citroen, rozemarijn, preitjes en marinade uit de kom over de vis. Leg op elk stukje vis twee plakjes bacon. Bak het gerecht ongeveer 15 minuten gaar en in de oven. Bron: vrij naar een recept van Jamie Oliver uit "Thuis bij Jamie"
Wijnsuggestie: