Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 

Daging Smoor

Indisch stoofvlees

 

Daging Smoor
Ingrediënten:
• 400 gram magere runderlappen, sukadelappen of riblappen.
• 2 uien, fijngesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
• 1 rode peper fijngesneden
• ½ theelepel sereh poeder (citroengras)
• 1 theelepel gemalen zwarte peper
• Mespunt nootmuskaat
• ½ theelepel zout
• 2 eetlepels ketjap manis (zoet)
• ½ theekop water
• 1 theelepel pindaolie (of wokolie)

Voorbereiding:
• Daging smoor, is gestoofd rundvlees op zijn Indisch.

Bereiding:
Snij het vlees in kleine stukken. Fruit de uien en knoflook in de hete olie. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur tot het vlees is dichtgeschroeid. Voeg de ketjap manis, het water en de kruiden toe. Laat het vlees drie uur sudderen, met gesloten deksel. Eventueel water toevoegen als het vlees te droog wordt.

Wijnsuggestie: