Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 

Kopke Port, Late Bottled Vintage 2016

Deze LBV port heeft een geconcentreerde, donderrode kleur. In de geur vind je donker fruit, van kersen en bessen met hints van sinaasappel en mint. In de smaak proef je het fruit terug, naast peper en zoethout.
Het porthuis Kopke is in 1638 door Cristiano Kopke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen.
Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt, doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie wijnen.

Land: Portugal
Streek: Douro
Druivensoort: Blend
Alcoholpercentage: 20%
Serveertemperatuur: 12-14 ºC
Wijn/spijs suggesties: Lekker bij vleesgerechten als filet mignon met pepersaus, maar ook bij desserts als een chocolade/peer tompouce.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 18,95

Late Bottled Vintage