Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 

Kopke Port, Finy Tawny Port

Kopke Fine Tawny Port is een gerijpte zachtzoete port met een levendige bruinoranje kleur. In de neus geuren van fruit en vanille. De smaak is zacht en rond, met volle smaken van fruit en vanille; gevolgd door een subtiele afdronk.
Het porthuis Kopke is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen.
Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt, doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie wijnen.

Land: Portugal
Streek: Douro
Druivensoort: Blend
Alcoholpercentage: 19.5%
Serveertemperatuur: 12-14 ºC
Wijn/spijs suggesties: Heerlijk als aperitief, bij desserts en brie.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 10,95

Finy Tawny Port