Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Fruitig & Soepel

Tenuta Vitalonga, Elcione 2016

‘Elcione’ betekent ‘de oude eik’ en is een aangename en veelzijdige wijn. De wijn is geproduceerd van Merlot, Cabernet en Sangiovese druiven en heeft zes maanden gerijpt in kleine Franse eiken vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met een rijke, kruidige geur. Een karakteristieke wijn met een fruitige ondertoon van bessen en zwarte kersen, een vleugje vanille en specerijen.
Het landgoed ‘Vitalonga’ (1953) is gelegen in Ficulle, op een van de hoogste heuvels in de provincie Umbrië, het hart van Italië. De westkant van Umbrië grenst aan Lazio (Rome) en Toscane, in dit gebied heerst een oude traditie van het maken van wijn. Het produceren van rode wijn is hun passie. In de nationale en internationale gidsen krijgen de wijnen van ‘Vitalonga’ uitstekende scores. In Umbrië heerst een mediterraan klimaat. De wijngaard ligt 350-400 meter boven zeeniveau en ligt daarmee hoog genoeg om met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen druiven te kunnen verbouwen. De wijngaarden liggen op een krijtachtige klei van sedimentaire oorsprong, rijk aan fossielen uit het Plioceen tijdperk. Dit geeft de wijn een bijzonder en charmant karakter.


Land: Italië
Streek: Umbrië
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon/Merlot
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertemperatuur: 16-18 ºC
Wijn/spijs suggesties: Het is een mooie begeleider van voorgerechten, vis- en vleesgerechten en middellang gerijpte kazen.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 9,95

Elcione