Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Droog

Salcuta, Blush rosé 2018

De Blush rosé is gemaakt van de pinot gris druif, de naam van de wijn ‘blush’ zegt alles over de kleur. Het is een fruitige, lichte rosé met tonen van peer, perzik en frambozen.
Moldavië is een van de oudste wijnlanden ter wereld. Het land ligt tussen Oekraïne en Roemenië op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. De grond is vruchtbaar en het klimaat zorgt voor uitstekende omstandigheden voor de productie van zuivere en competitieve wijnen. Het hart van het wijnland bevindt zich in het Causeni District in het zuidoosten van Moldavië. Hier ligt ook het dorpje Salcuta, waar de gelijknamige wijn vandaan komt.

Het wijnhuis Salcuta werd in 1995 opgericht. Het is een ecologisch verantwoorde wijngaard, die gebruik maakt van moderne technologieën om de gewassen te beschermen. Voor de bodembemesting worden alleen organische meststoffen gebruikt. De wijngaarden bevinden zich op drie verschillende plekken, bij het dorp Tanatari, het dorp Salcuta en het dorp Ucrainca. De totale oppervlakte is meer dan 500 hectare.
Salcuta voldoet aan de strengste wijnbouwvereisten. De visie die het bedrijf heeft gekozen komt tot uiting in de kwaliteit van de wijn, de packaging, de maatschappelijke betrokkenheid en de processen binnen het bedrijf. De term 'In Via Veritas', die prominent op het etiket aanwezig is, omvat deze visie.

Land: Moldavië
Streek: Causeni District
Druivensoort: Pinot Gris
Alcoholpercentage: 13%
Serveertemperatuur: 8-10 ºC

 

Vermeerderen Verminderen


€ 7,95

Blush rosé