Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Krachtig & Intens

Tenuta Vitalonga, Phi 2012

De wijn Phi is een uitdrukking van de natuur zelf: perfect uitgebalanceerde tonen van zwarte kersen. Een overvloed aan elegant fruit, levert een indrukwekkende balans tussen zuur en zoet, vergezeld van een lange aangename afdronk. De wijn is een mix van de hoogste kwaliteit druiven van ‘Vitalonga’ gemengd met Cabernet Franc. Phi is vijftien maanden gerijpt in oude en nieuwe Franse eiken vaten. De wijn heeft in de fles nog een jaar gerijpt, voordat hij op de markt is gebracht.
Het landgoed ‘Vitalonga’ (1953) is gelegen in Ficulle, op een van de hoogste heuvels in de provincie Umbrië, het hart van Italië. De westkant van Umbrië grenst aan Lazio (Rome) en Toscane, in dit gebied heerst een oude traditie van het maken van wijn. Het produceren van rode wijn is hun passie. In de nationale en internationale gidsen krijgen de wijnen van ‘Vitalonga’ uitstekende scores. In Umbrië heerst een mediterraan klimaat. De wijngaard ligt 350-400 meter boven zeeniveau en ligt daarmee hoog genoeg om met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen druiven te kunnen verbouwen. De wijngaarden liggen op een krijtachtige klei van sedimentaire oorsprong, rijk aan fossielen uit het Plioceen tijdperk. Dit geeft de wijn een bijzonder en charmant karakter.

Deze wijn is door James Suckling (www.jamessuckling.com) beoordeeld met 95/100: geuren van bloemen, donkere bessen en hinten van mineralen. Een volle wijn met fijne tannines en een lange, frisse afdronk. Een combinatie van Montepulciano en Cabernet Franc. Dit is een prachtige wijn, van ongelofelijke kwaliteit.

Land: Italië
Streek: Umbrië
Druivensoorten: Cabernet franc/Montepulciano
Alcoholpercentage: 14,5%
Serveertemperatuur: 16-18 ºC
Wijn/spijs suggesties: Past bij alle soorten rood vlees en wild en gerechten met veel saus en oudere kazen.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 22,95

Phi