Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Krachtig & Intens

Finca Museum, Museum Real Reserva 2014

Krachtig en kruidig met een fruitige smaak van bosbessen confiture en zwarte pruimen. De kruidigheid is afkomstig van de vaten van Frans eikenhout waarop deze wijn 2 jaar heeft gerijpt. laat deze wijn goed ademen, schenk het uit in een grote glas dat helpt om de wijn volledig tot zijn recht te laten komen.
Cigales ligt, grofweg aangegeven, tussen Ribera del Duero en de Portugese grens in. Op 700 à 800 meter hoogte staan de wijnstokken aangeplant. De oudere wijngaarden bestaan uit klei en kalk met een toplaag van grof grind. De keien houden de warmte van overdag vast en geven die in de koele nacht af waardoor de ontwikkeling van de druif gelijkmatig verloopt.

Bij Finca Museum word voornamelijk gebruik gemaakt van geselecteerde druiven van zeer oude wijnstokken, meer dan 70 jaar oud, geplant op grond bestaande uit 50 cm stenen bovenop een kalkachtige klei ondergrond. Deze wijnstokken hebben een voortreffelijk uitzicht op de Pisuerga-vallei, op een hoogte van 790 meter, op slechts een paar kilometer buiten Valladolid. Deze eigenschappen, gecombineerd met een harde klimaat, grote contrasten tussen dag en nacht
temperaturen in de zomer en lange, zeer koude winters met zware vorst in het voorjaar, stellen onze druiven in staat van gezondheid en alcoholische en goede rijpheid, die neerkomen in een perfecte wijn.

Land: Spanje
Streek: Cigales
Druivensoort: Tempranillo
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18 ºC
Wijn/spijs suggesties: Wild geroosterde entrecote met kruidenboter of saus.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 19,95

Museum Real Reserva