Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Vol & Rond

Château de Lisennes, Cuvée Prestige 2012

Deze wijn heeft twaalf maanden gerijpt op eiken vaten en dat zorgt voor een volwassen, fruitige wijn met tonen van pruimen en kersen en een hint van zoethout. De wijn is mooi in balans door de aanwezige zuren en zachte tannines.
Château de Lisennes is een familiebedrijf dat al vier generaties voor de familie Soubie wordt beheerd. Het château ligt midden in één van de meest prestigieuze wijnstreken van Frankrijk. De wijngaarden strekken zich uit over 53 hectare grond rondom het Château de Lisennes, dat gelegen is in het dorp Tresses, twaalf kilometer ten oosten van Bordeaux op het randje van Entre-Deux-Mers. De bodem bestaat uit kalkhoudende kleigrond en is begroeid met grassoorten en bloemen om de grond zo arm mogelijk te houden. Hierdoor worden de druivenstokken gedwongen om diep de grond in te gaan.

De naam "Lisennes" verschijnt voor het eerst in 1758. De naam komt waarschijnlijk van het oude Franse woord "Lise", gebruikt door de beroemde Franse schrijver Rabelais om kalksteen of kleigrond te beschrijven. Het hoofdgebouw van het château is een typische 18e eeuwse "Chartreuse" (een statig 'U'-vormig gebouw dat typisch door de Carthusische monniken in deze periode is gebouwd). Vlak voor de Franse Revolutie in 1785 heeft Jean Laporte, een vorige eigenaar, de prachtige smeedijzeren poort toegevoegd die in het embleem is opgenomen en terug te vinden is op de labels van de wijnflessen.

Door de familie worden jaarlijks 400.000 flessen geproduceerd. De wijnen worden gemaakt door Jean-Pierre Soubie, eigenaar en oenoloog, geholpen door zijn zoon Jean-Luc Soubie en een expert team.

Sinds november 2009 heeft Châtreau de Lisennes twee milieucertificaten; "Landbouw Raisonnée" en "Terra Vitis". Deze certificaten hebben ze gekregen voor het gebruik van wijnbouwmethoden gebaseerd op respect voor mens en natuur. Belangrijk daarbij is dat het hele traject van wijnstok tot fles traceerbaar is, waarbij ze zo min mogelijk gebruik maken van pesticiden en zo een gezonde oogst hebben, met respect voor de natuurlijke omgeving. In 2010 hebben ze zeven hectare merlot aangeplant die geheel biologisch geproduceerd wordt. Hiervan worden een rosé en een rode wijn gemaakt. In 2018 hebben ze een volgende stap gemaakt en nu produceren ze hun eerste biologische wijn zonder sulfiet. Deze wijn is ook 100% vegan.

Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Druivensoorten: Cabernet Franc/Merlot
Alcoholpercentage: 12,5%
Serveertemperatuur: 16 ºC
Wijn/spijs suggesties: Geroosterd kalfsvlees, paddestoelen risotto, lam.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 14,95

Cuvée Prestige