Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Vol & Rond

Luigi Bosca, Finca la Linda, Cabernet Sauvignon 2018

De wijn heeft een dieprode kleur en aroma's van bramen, cassis en zwarte peper. De smaak is intens en kruidig met jonge tannines door de drie maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken. In de uitlopers van de Andes. Overdag krijgen de druiven veel zon en 's avonds en 's nachts koelt het flink af. Dit is positief voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druiven.
De wijngaarden van Luigi Bosca liggen in één van de beste wijngebieden van Argentinië: Luján de Cuyo, de eerste streek met een beschermde herkomstaanduiding. De wijngaarden liggen op de uitlopers van de Andes, sommige op 900 meter
hoogte. Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang, dankzij het wijngaardbezit: 618 hectare in Lujan de Cuyo en omstreken. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, goed voor de beste wijnen van Argentinië.

Land: Argentinië
Streek: Maipú, Mendoza
Druivensoort: Cabernet Sauvignon
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18 ºC
Wijn/spijs suggesties: Heerlijke begeleider van rood vlees, klein wild en harde kazen

 

Vermeerderen Verminderen


€ 8,95

Finca la Linda, Cabernet Sauvignon