Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Krachtig & Intens

Luigi Bosca, De Sangre 2014

Luigi Bosca, De Sangre is een machtige en krachtige wijn, heerlijk gul en zacht. In de smaak rijp bosfruit en prachtige tannines. Het is een intense en klassieke wijn.
Leoncio Arizu is in 1890 van Spanje naar Argentinië geëmigreerd en begon in 1908 als manager in het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie heeft 618 hectare in Lujan de Cuyo en omstreken in bezit. Een streek met een hoge ligging, intense zon en koude nachten, een ideaal gebied om wijn te maken. Luigi Bosca, De Sangre wordt gemaakt van 70% cabernet sauvignon aangevuld met gelijke delen merlot en syrah. Het is een machtige en krachtige wijn, heerlijk gul en zacht. In de smaak rijp bosfruit en prachtige tannines. Het is een intense klassieke wijn. De Sangre kan zeker tien tot vijftien jaar de kelder in, maar hij is zo toegankelijk dat hij ook direct al gedronken kan worden.

Land: Argentinië
Streek: Mendoza
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon/Merlot
Alcoholpercentage: 14%
Serveertemperatuur: 16-18 ºC
Wijn/spijs suggesties: Een perfecte match voor rijke bereidingen zoals lamsvlees stoofpot, gekruide kip en pasta Bolognesa.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 19,95

De Sangre