Vragen of advies?
Bel: 06 - 205 480 40
U bent niet ingelogd
Winkelwagen
 
Bruisend

Chateau Langlois, Crémant de Loire L'Extra

Strogele, heldere kleur. Frisse, fruitige geur met wat gisttonen en hints van steenfruit. Fruitige aanzet met lekkere frisse mousse, mondvullende smaak met veel rijp, tropisch fruit, rijpe appel en wat peer (peardrops) Goede lengte waarin het fruit domineert. Veel fruit in het middendeel (appel, peer perzik) In de afdronk een prettig amandelbittertje.
Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Chateau is opgericht in 1885 en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van 'Terra Vitis'. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de 'production viticole raisonnée' uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en vervolgens met de hand geplukt.

Land: Frankrijk
Streek: Loire
Druivensoorten: Chardonnay/Chenin Blanc
Alcoholpercentage: 12%
Serveertemperatuur: 8-10 ºC
Wijn/spijs suggesties: Bij kreeft, oesters, delicate gerechten met kalfswangen en zwezerik. Maar natuurlijk ook heerlijk als feestelijk aperitief.

 

Vermeerderen Verminderen


€ 16,95

Crémant de Loire L'Extra